1.Who was the most popular historical novelist in Tamil?
 ans- R. Krishnamurthy.
 2.Who was the hero of the novel "Indulekha"?
 ans- Madhavan 
 3.Who was the first rate Sanskrit Scholar?
 ans-MAdhavan.
 4.Who started a girl's school in Calcutta 
 ans-Rokeya Hossein.
 5.Name a satiric fantasy in English written by Rokeya Hossein.
 ans-Sultanas dream.
 6.Who wrote the novel Padmarag?
 ans-Rokeya Hossein.
 7.Who wrote the book "Karunao Phulmonir Bibran"?
 ans-Hannah Mullens.
 8. Name some novels written by members of the upper caste.
 ans-Indirabai and Indulekha.
 9.Name the novel written by Potheri Kunjambu. 
 ans- Saraswativijayam in 1892 .
 10. Name any lower caste writer.
 ans-Potheri Kunjambu.
 11.Name the novel written by Advaita Malla Burman.
 ans- Titash Ekti Nadir Naam (1956).
 12. Name the early Muslim writer to gain wide reknown as anovelist in Malyalam.
 ans-Vaikkam Muhammad Basheer.
 13.Name the novel written by Bhudeb Mukhophyays.
 ans-Anguriya Binimoy.
 14.Name a novel written by Bankim Chandra Chatterjee.
 ans- Anandmath.
 15.What is Rangbhoomi?
 ans-The Arena.
 16.Who wrote the novel Godan.
 ans-Premchand.
 17.Name the heroine of the novel'Godan'.
 ans-Dhania.
 18.when was Godan published?
 ans-1936.
 19. Name the first historical novel written in Bengal ?
 ans-Anguriya Binimoy in 1857.
 20.Who wrote the novel Indirabai?
 ans-GUlavadi Venkata Rao.
 
No comments:
Post a Comment